Elk kind ontwikkelt spelenderwijs zijn eigen
talenten in een veilige omgeving.

Over ons

Wij zijn Montris kinderopvang; een kinderopvangorganisatie die buitenschoolse opvang, kinderdagopvang en peuteropvang aanbiedt in Huizen, Laren, Bussum, Almere en Amsterdam. Inmiddels hebben we elf locaties.

De missie van Montris luidt: ´Elk kind ontwikkelt spelenderwijs zijn eigen talenten in een veilige omgeving´. Daarom werkt Montris op basis van een pedagogisch concept waarbij de eigenheid en unieke talenten van kinderen worden gekoesterd en gestimuleerd.

Ontstaan

Montris kinderopvang is eind jaren ´80 ontstaan vanuit kinderdagverblijf De Wipneus in Huizen. De Wipneus werd opgericht door de werknemers van een aantal zorginstellingen met een vraag naar kinderopvang en de band met de zorg is nog zichtbaar. Drie van de tien locaties zijn gevestigd op het terrein van een zorginstelling en onze ruime openingstijden en mogelijkheden voor flexibele opvang sluiten goed aan bij de behoefte van ouders die werken in de zorg. Vanuit deze flexibele basis kon Montris uitgroeien tot een professionele kinderopvangorganisatie. Montris werkt samen met Stichting Prokino voor een efficiënte administratie. Prokino komt voort uit de schippersinternaten en heeft van daaruit activiteiten ontwikkeld op het gebied van kinderopvang en jeugdzorg.

Hoofdkantoor

De locatiemanagers worden ondersteund door een klein hoofdkantoor met ongeveer acht medewerkers. Emmeline is directeur van Montris, zij combineert een grote maatschappelijke betrokkenheid met een gezonde dosis ondernemerschap en zakelijkheid en een drive om continue te vernieuwen. ´Ik prijs me iedere dag gelukkig met het ontzettend fijne team waarmee we werken. Onze gezamenlijke ambitie is om een rolmodel te zijn voor de talentontwikkeling van jonge kinderen. De gedrevenheid waarmee ieder daaraan een bijdrage levert op zijn eigen wijze en met zijn eigen talenten is zeldzaam.´

Planning

Alle locaties worden ondersteund door een sterke afdeling planning. Leonie, Elise, Ilse staan je graag te woord en denken met je mee om de puzzel van werkdagen en opvang op te lossen. De planning is vijf dagen per week bereikbaar tot 14.00 uur.

Pedagogisch concept

Gedreven medewerkers en een zorgvuldig gekozen pedagogisch concept; dat maakt ons Montris. We gaan ervan uit dat elk kind een mix van talenten heeft. We erkennen acht talentgebieden: Ik, Bewegen, Muziek, Natuur, Samen, Logica, Woord en Beeld. We laten deze talenten terugkomen in de activiteiten, thema´s en inrichting die we aanbieden op de locaties. Zo ontdekken en ontwikkelen kinderen spelenderwijs de mix aan talenten die zij bezitten. Op die manier hopen we bij te dragen aan de ontwikkeling van evenwichtige mensen die vol zelfvertrouwen in de wereld staan!

Brein

Montris kiest voor dit pedagogisch concept omdat het brein van kinderen zich zo optimaal kan ontwikkelen. De eerste vier jaar maakt het brein de sterkste groei door. Hoe meer er gestimuleerd wordt, hoe meer blijvende verbindingen er ontstaan. En daar heeft een kind voor de rest van zijn leven profijt van.